Tariful pentru adopţia unui câine la distanţă a fost stabilit la 94,7 lei lei pe lună, a anunţat joi, în conferinţă de presă, primarul municipiului Brăila, Aurel Simionescu. Potrivit acestuia, tariful a fost stabilit în funcţie de costurile legate de hrană, medicamente de uz veterinar şi personal de îngrijire.

„Tariful pentru îngrijirea câinilor la distanţă este în jur de 100 lei pe lună. S-a ajuns la această sumă în urma unui calcul amănunţit. Legea îmi spune că trebuie să hrănesc câinii mari măcar de două ori pe zi, iar câinii mici de trei ori pe zi. Trebuie să aibă paie, să nu fie ud pe jos, să aibă suficientă apă, să aibă curăţenie. Când încep să adun mâncarea şi îngrijirea, suma ajunge aici”, a spus Simionescu.

Primăria Brăila a amenajat în adăpostul de câini din staţiunea Lacu Sărat 20 de boxe care vor fi puse la dispoziţia celor care vor să adopte câini la distanţă, iar în momentul de faţă în padocurile din oraş există 1.000 de câini care pot fi adoptaţi. În sprijinul acestei acţiuni, pe site-ul Serviciului de utilitate publică şi gospodărire urbană au fost puse pozele a zeci de câini fără stăpân care pot fi adoptaţi la distanţă.
Potrivit informaţiilor publicate pe site-ul Serviciului de utilitate publică şi gospodărire urbană, adopţia la distanţă este procedura prin care persoanele fizice sau juridice îşi asumă responsabilitatea întreţinerii câinilor fără stăpân în adăposturile publice pe cheltuiala proprie. AGERPRES