Tarife majorate la utilităţi, la Ploieşti

Consilierii locali ploieşteni au aprobat, miercuri, în şedinţa ordinară de Consiliu Local, majorarea tarifelor la utilităţi, ca urmare a creşterii valorii taxei pe valoarea adăugată. Astfel, începând din luna iulie, respectiv august, tarifele la apă, canalizare, salubritate şi agent termic vor fi mai mari.

Singura modificare faţă de proiectele supuse aprobării, într-o primă fază, a intervenit la calculul tarifului la gigacalorie, care va fi de 121,92 de lei/Gcal, inclusiv TVA, faţă de propunerea iniţială de 135 de lei, inclusiv TVA.

De asemenea, tarifele practicate la serviciile publice de apă şi de canalizare vor creşte, astfel că, după ajustare, noile preţuri vor fi de 2,23 lei/m3 la apă potabilă şi 0,97 lei/m3 la canalizare, fără TVA. Aplicarea diferenţei de 5% la TVA va mări şi tariful la serviciile oferite de către operatorul de salubritate, de la 3,18 lei lunar pentru o persoană, la 3,31 de lei. Majorările se vor aplica, începând din luna iulie, pentru serviciile de salubritate şi furnizarea agentului termic, şi din august pentru apă şi canalizare. AGERPRES