tariceanu_primplan.jpgCopreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat că cei din administraţia locală au dreptul la o remuneraţie care să fie stimulativă şi că parlamentarii ALDE vor anunţa în plenul Senatului cum vor vota în cazul propunerii legislative prin care aleşilor locali le este acordată o indemnizaţie pentru limită de vârstă.

„O să mă consult cu colegii mei şi o să vedeţi în plen. Nu mă feresc, deşi ştiu că este un subiect care generează discuţii şi chiar controverse. Atâta vreme cât cei care sunt aleşi în funcţii publice, mă refer fie la nivelul Parlamentului, fie la nivelul administraţiei locale, vor avea salarii mici, atunci să nu ne aşteptăm să atragem oameni cu competenţă profesională. Considerând că salariul este neatractiv (…), eu aş spune funcţia este neatractivă şi prin perspectiva riscurilor care incumbă. După cum vedeţi foarte mulţi sunt acuzaţi de conflict de interese, fără să fie vorba acuzaţi neapărat de corupţie”, a afirmat Tăriceanu, la Senat.

El susţine că plata unor salarii mici în administraţia publică locală constituie o „premisă pentru corupţie”. „Stăm şi ne minunăm că în România este corupţie. Avem o campanie împotriva corupţiei pe care am spus că o salut. Dar această campanie nu face decât să combată efectele. Crede că ar trebui să vedem care sunt şi cauzele. Plata unor salarii ridicole pentru oameni care lucrează în administraţia publică locală, şi aici nu mă refer numai la primari, este o premisă pentru corupţie să existe în continuare. Aş prefera să nu mai avem acest dublu limbaj. Există mulţi care dintr-un populism ieftin atacă aceste decizii. Eu cred că cei din administraţia locală au dreptul la o remuneraţie care să fie stimulativă, având în vedere şi responsabilităţile pe care le au şi calitatea pe care oamenii o aşteaptă de la ei – calitate însemnând pricepere, competenţă profesională”, a mai spus Tăriceanu. AGERPRES