Tariceanu cere primarilor liberali cu rezultate slabe sa nu vina dupa bani

Presedintele Partidului National Liberal, premierul Calin Popescu-Tariceanu, a declarat, la Conferinta judeteana a filialei teritoriale PNL Iasi, ca nici un primar liberal cu rezultate slabe la alegerile europarlamentare din toamna anului trecut nu va mai obtine sprijin financiar din partea Guvernului.
“Ma intristeaza cand vad primari care au obtinut 10%. Vreau sa le transmit foarte clar punctul meu de vedere. Rezultatul slab inseamna ca nu au miscat un deget, nu au facut nimic. Si acesti primari sa nu indrazneasca sa vina la mine sau la presedintele organizatiei de Iasi si sa ceara vreun leut pentru vreun proiect de investitii. Usa in acest moment le este inchisa”, a afirmat Tariceanu.

Liderul liberal considera ca reabilitarea alesilor locali ai PNL cu rezultate proaste la alegerile europarlamentare se poate face doar in conditiile in care acestia vor castiga alegerile locale din acest an. “Voi judeca pe fiecare in functie de rezultatele pe care le va obtine in alegerile locale. Este testul de anduranta, testul de parcurs al fiecarei organizatii si al fiecarui primar. Asa cum noi am investit in acesti primari si in organizatiile respective, in proiectele pe care doreau sa le faca, asa acum ei au obligatia sa vina si sa demonstreze ca sunt in stare sa isi aduca propria contributie fata de PNL, care i-a ajutat sa obtina aceste pozitii importante”, a adaugat presedintele PNL.

Calin Popescu-Tariceanu considera ca rezultatul de la europarlamentare nu il bucura si este convins ca, daca toate filialele teritoriale ar fi muncit in egala masura, scorul inregistrat de PNL ar fi fost mult mai bun. Printre organizatiile cu rezultate bune, liderul liberal a exemplificat judetul Mehedinti, iar cu rezultate slabe Aradul.