„Aprobarea bugetului de catre Parlament reprezinta un vot dat unui buget european al Romaniei, menit sa recupereze decalajele fata de UE, si constituie o dovada a faptului ca Guvernul munceste in folosul cetateanului”, a declarat, in plenul legislativului, primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu.
„As dori sa subliniez ca bugetul votat corespunde statutului de tara europeana al Romaniei, corespunde obligatiilor pe care le avem in calitate de tara membra a UE, asigura resursele pentru cofinantarea fondurilor europene si, mai ales, prin programele de investitii, permite recuperarea decalajelor care ne despart de celelalte tari europene. Este un buget ambitios, care vrea sa descatuseze energiile unei tari in expansiune, sprijinind in acelasi timp categoriile defavorizate. Din acest motiv, este un buget care demonstreaza ca, dincolo de frazeologia politica, la Guvern se munceste si munca aceasta se vede in viata de zi cu zi a romanilor”, a afirmat primul-ministru, dupa adoptarea bugetului de catre Parlament.

Premierul le-a multumit parlamentarilor pentru votul acordat bugetului, asigurandu-i, totodata, ca nu este un vot irosit, ci un gir dat unor programe importante ale Guvernului. „Aceasta realitate este mult mai importanta decat declaratiile ultimative despre cat de minoritar este Guvernul pe care il conduc”, a sustinut Tariceanu. El a spus ca Guvernul va investi in programe de dezvoltare ambitioase si in politici publice menite sa consolideze statutul de tara europeana. „Este bugetul care va permite modernizarea Romaniei, un astfel de buget asigura continuitatea si coerenta politicilor demarate. Nu se produc rupturi si nu se abandoneaza santierele incepute”, a subliniat primul-ministru.
Seful Executivului a aratat ca stabilitatea politicilor este un stimulent pentru companii, iar in 2008 nu vor exista majorari de taxe sau impozite.

Tariceanu a aminitit ca masura cea mai importanta o va reprezenta reducerea contributiilor fiscale cu 6%, iar in 2008 se va incasa la bugetul de stat 39,9% din PIB, care va fi aproape dublu fata de PIB-ul din 2004, in conditiile unei cresteri economice medii de 6% a PIB.

Seful Executivului a adaugat ca educatia, sanatatea, agricultura si infrastructura raman principalele directii prioritare ale Guvernului, concomitent cu masuri coerente de protectie sociala.