Primarul municipiului Târgu Mureş, Dorin Florea, şi preşedintele organizaţiei Heavenly Culture, World Peace, Restoration of Light (HWPL), Lee Man-Hee, au semnat un Memorandumul care priveşte derularea în comun a mai multor proiecte în domeniul cultural şi universitar.

Primăria Târgu Mureş a anunţat că Memorandumul a fost încheiat pe o perioadă nedeterminată, după ce Târgu Mureş a primit din partea Coreei de Sud titlul de ‘Oraş Cultural al Păcii’, iar semnatarii vor extinde proiectele în mai multe arii ale sferei sociale.

„Memorandumul pecetluieşte derularea mai multor proiecte în comun de către Municipiul Târgu Mureş şi HWPL. O parte din proiecte vizează schimburi de experienţă în domeniul cultural şi universitar şi colaborarea între instituţiile şi organismele competente din domeniul educaţiei şi culturii”, precizează un comunicat de presă al Primăriei Târgu Mureş.

Primarul Dorin Florea a fost numit de către organizaţia HWPL ”Ambasador al Păcii”, iar Primăria Târgu Mureş a primit două exemplare din cartea ”The True Story of Heavenly Culture, World peace, Restoration of Light: Peace and Cessation of War”, un exemplar urmând să fie înmânat Bibliotecii Judeţene Mureş.

„Sunt mai multe modalităţi de a intra în istorie: amintiri, întâmplări care au creat bucurii, iar unele dintre ele şi tragedii, vizând persoane sau naţiuni. Toate acestea creează conştiinţe, creează visuri şi conturează opţiuni de viitor, fiind un semn de respect al culturii, al civilizaţiei şi al vremurilor glorioase de odinioară. E valabil pentru oricine. Dar cel mai frumos poţi rămâne în istorie în momentul în care, prin demersul tău, ridici nivelul de înţelepciune, de efort şi de înţelegere a unei populaţii, a unei ţări. Istoria îi va reţine întotdeauna pe cei care, în ciuda tuturor greutăţilor au luptat, au muncit şi cu tenacitate au obţinut rezultate. Asemenea personalităţi se fac întotdeauna remarcate, la antipol cu cei care nu înfăptuiesc nimic”, a declarat primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea.

Potrivit Primăriei Târgu Mureş, organizaţia Heavenly Culture, World Peace, Restoration of Light din Coreea de Sud promovează iniţiative de dezvoltare a păcii în artă, cultură, religie şi în politica publică, HWPL fiind intermediar în semnarea unor acorduri istorice, de pace, între diverse confesiuni religioase sau comunităţi aflate în conflicte etnice.

„Memorandumul între Municipiul Târgu Mureş şi organizaţia sud-coreeană a avut loc în contextul celei mai mari conferinţe pentru pace organizată la Bucureşti, unde preşedintele Lee Man-Hee s-a întâlnit cu foşti preşedinţi de stat din Europa şi lideri politici importanţi de pe toate continentele. Domnul Lee Man-Hee dezvoltă în continuare proiecte cu preşedinţi de stat de pe întreg mapamondul, cu prim-miniştri şi personalităţi importante din domeniul culturii (…) Domnul Lee Man-Hee este preşedintele organizaţiei Heavenly Culture, World Peace, Restoration of Light-HWPL din Coreea de Sud, considerată una din cele mai mari şi importante organizaţii non profit, cu peste 300 de filiale în lume”, mai precizează comunicatul Primăriei Târgu Mureş. AGERPRES