Targu Mures: primarul, prins intre scoala si biserica

Primarul din Targu Mures, Dorin Florea (foto), este dispus sa cedeze cladirile Liceelor “Bolyai” si “Unirea”, Bisericii Reformate, numai daca ii va cere Ministerul Educatiei si Cercetarii.
“Exista doua variante: fie bisericile primesc despagubiri de la stat, fie renunt la licee daca primesc de la Ministerul Eeducatiei un aviz ca nu le mai trebuie aceste cladiri. In aceasta ultima varianta, ori cer zece ani pentru a construi un liceu, ori iau o cazarma militara si o transform, fie platesc chirie bisericilor”, a declarat Dorin Florea. Acesta a tinut sa raspunda astfel acuzelor care i-au fost aduse in timpul protestului organizat de Biserica Reformata, cu privire la actiunea sa in instanta care a anulat actul de retrocedare a cladirii Liceului Bolyai.

“Am cerut ca instanta sa se pronunte in aceasta cauza. In 2000 am pierdut Hotelul Parc in instanta si nu m-am basicat atat. Retrocedarea s-a tergiversat 15 ani, dar eu nu chem oamenii in strada, ci recomand calm si intelegere. Nu m-am opus niciodata ca Liceul Bolyai sa fie maghiar. Regret temerea Bisericii Reformate si sper sa nu fie decat o problema pur patrimoniala. Acuzele sunt neintemeiate intrucat, prin lege, sunt obligat sa apar interesele orasului, in momentul in care cineva vrea sa se atinga de averea urbei. Din pacate, Comisia Interministeriala nu a consultat pe nimeni si a dispus ca imobilul sa fie retrocedat, cand putea foarte bine sa dispuna despagubirea la valoarea reala. Comisia trebuia sa ceara avizul de MEC”, a spus Dorin Florea.