barbu_nicolae1.jpgPrimarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, vrea să rezolve problema câinilor vagabonzi din oraş şi a început strângerea lor de pe străzi şi construirea de noi ţarcuri pentru adăpostirea acestora.

„Am început o campanie de luat câinii de pe stradă şi a-i duce în adăpost. Mi-am creat simpatii şi antipatii am strâns peste o sută de câini, mai aveam în adăpost vreo 50 plus o sută şi ceva care nu erau ai noştri, ci proveneau de la Ilfov, dar pentru aceştia i-am spus operatorului să şi-i ia, iar pentru a evita situaţiile în care câinilor transportaţi la adăpost li se dă drumul pe străzi, transportul de câini în oraş se face doar însoţit de poliţia locală”, a declarat primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu.

El spune că a luat această măsură de a însoţi transportul de câini cu poliţia locală după ce a înregistrat o situaţie când un număr de cinci câini erau pregătiţi pentru a li se da drumul pe stradă.
„Am trimis poliţia locală atunci când se face un transport de câini să fiu sigur că nu fac prostii şi că adună câinii care trebuie de pe stradă pentru că se practică turismul ăsta electoral al câinilor, îi ia, îi duce în altă parte, scapă de ei, noi îi luăm să îi adunăm”, a completat primarul municipiului.

Nicolae Barbu spune că eutanasierea câinilor nu este o rezolvare şi de aceea a luat legătura cu asociaţiile de protecţia animalelor din oraş pentru construirea de ţarcuri noi pentru câini şi vrea să construiască 240 de ţarcuri noi în care pot intra aproximativ o mie de câini, dintre acestea 120 de ţarcuri fiind aproape de finalizare.

Totodată, Primăria municipiului Giurgiu vrea să înfiinţeze un serviciu de gestionare a câinilor cu şi fără stăpân pentru a evita înmulţirea lor necontrolată. AGERPRES