iliescu_lucian_2008.jpgCantina-restaurant a Taberei „Stejarul” din padurea Balanoaia, situata in imediata apropiere a municipiului Giurgiu, a fost inaugurata pe 9 martie, in prezenta primarului municipiului Giurgiu, ing. Lucian Iliescu si a unuia dintre fondatorii taberei, prof. Bilcea Daia.

„Simt ca este un moment de normalitate. Normalitatea ar trebuie sa ne inconjoare, sa facem totul sa ne simtim normal. Particip la aceasta intalnire de suflet, am fost aici cu multi ani inainte si ma simt acum atat de bine, din mai multe motive”, a declarat prof. Bilcea Daia.

„In primul rand, pentru ca cineva s-a gandit si la cei care au pus o mana la ridicarea vechii tabare, sa fie prezenti la acest eveniment si pentru asta ii multumesc domnului primar. Am inceput aceasta lucrare acum 42 de ani, in ideea de a da copiilor din Giurgiu posibilitatea sa gaseasca aici o oaza de liniste, sa invete lucruri frumoase. Aici invatau lucruri frumoase. A fost nevoie de sprijinul multor oameni si de aportul copiilor care au intretinut paisprezece ani acest loc, iar printre cei care au sprijinit lucrarea se numara si tanarul inginer Lucian Iliescu. Ceea ce s-a cladit aici in 12 ani, s-a distrus in doar cinci ani, intr-un ritm mai rapid decat s-a cladit. Astazi, sunt obligat sa recunosc ca s-a construit ceva deosebit fata de ceea ce a fost si conform cerintelor actuale”, a mai spus prof. Bilcea Daia.

Reabilitarea Taberei „Stejarul” a inceput in urma cu doi ani la initiativa primarului municipiului Giurgiu, proiect sustinut si de consilierilii locali de la aceea vreme. Investitia a fost realizata pe un teren de aproximativ un hectar.

Lucrarile vor fi continuate in vara acestui an, dar investitia nu se va putea finaliza. Proiectul prevede ca Tabara „Stejarul” sa aiba un hotel cu 100 de locuri, sase casute de vacanta cu cate 10 locuri, terenuri de handbal, minifotbal si tenis de camp si cantina restaurant. Tot aici va fi amenajat si un strand, municipalitatea intentionand sa faca toate eforturile de realizare a acestuia in cursul acestei veri.

La hotel s-au inceput lucrarile in noiembrie 2008, pana in prezent fiind realizata fundatia. Imobilul prevede parter, etaj si mansarda, o sala de festivitati cu 120 de locuri si alte 14 camere de cazare cu 77 de paturi in total.

In sezonul estival 2009, la dispozitia tinerilor giurgiuveni va fi pusa, cu certitudine, cantina-restaurant in care, prin asociere cu o firma de profil, va fi deschisa o discoteca. Pe de alta parte, primarul municipiului Giurgiu, Lucian Iliescu, a dat asigurari ca in complexul de agrementTabara „Stejarul”, investitiile vor continua. „Totul este pentru copii, va fi ridicat aici si un hotel cu circa 100 de paturi, vom amenaja un parc, un strand. Totusi, vrem si vom face acest lucru, prin Consiliul Local, sa permitem tuturor oamenilor din Giurgiu sa vina in aceasta zona, cu familia. In Giurgiu, tinerii nu prea au discoteci, de aceea vom crea conditii pentru a face aici si o discoteca”, a declarat, la randul sau, primarul Lucian Iliescu.