În perioada 3-8 septembrie, va avea loc la Moinești tabăra de pictura în aer liber “Artă liberă în zile de toamnă”, ediția a 2-a, eveniment ce se înscrie în zilele culturale ale orașului. Orașul Moinești devine epicentrul creativității artistice, găzduind o tabără de pictură de excepție. 24 de artiști talentați din toată țara s-au adunat aici pentru a împărtăși pasiunea lor comună – pictura în aer liber.
Pe lângă activitatea de pictură, acest eveniment oferă oportunitatea pentru artiști de a socializa și de a învăța unii de la alții. Schimbul de idei și tehnici face ca experiența să fie și mai bogată și mai inspiratoare.
Apogeul acestei săptămâni de creativitate va avea loc în seara zilei de 7 septembrie, când Clubul Cultural va găzdui o expoziție de excepție. Aici, operele artiștilor vor fi expuse cu mândrie, oferind publicului ocazia de a le admira și, dacă doresc, de a achiziționa creațiile lor.
„Această tabără de pictură nu doar încurajează arta, ci și îmbogățește comunitatea locală prin aducerea împreună a artiștilor și a iubitorilor de artă din întreaga țară într-un eveniment plin de culoare, creativitate și pasiune. Este o săptămână în care Moineștiul devine un loc magic, unde arta prinde viață și se împărtășește cu toată lumea”, a declarat Valentin Vieru, primarul municipiului Moinești.