deseuri.jpg Consiliul Judeţean (CJ) Suceava a semnat cu firma suceveană Symmetrica contractul în vederea construirii de platforme de colectare a deşeurilor în mediul rural şi urban, din cadrul proiectului „Sistem de Management Integrat al Deşeurilor (SMID) în Judeţul Suceava”

Teodor Sârghe, consilierul preşedintelui, CJ Suceava, a anunţat, luni, că SC Symmetrica SRL a câştigat licitaţia organizată de CJ Suceava, care este beneficiarul investiţiei, urmând să construiască 1.257 de platforme de colectare a deşeurilor în mediul urban şi rural. Valoarea contractului semnat la finalul săptămânii trecute este de 4,37 de milioane de lei, iar lucrările trebuie finalizate în maximum 12 luni.
În judeţul Suceava, în cadrul SMID vor fi construite două depozite ecologice, unul la Moara şi un altul la Pojorâta. Depozitul de la Moara este aproape de finalizare, fiind executat în proporţie de 95%, potrivit reprezentantului CJ.

Preşedintele CJ Suceava, Ioan Cătălin Nechifor, declara săptămâna trecută că şantierul de la Moara va fi închis în două luni.

La Pojorâta lucrările au fost întârziate din cauză că pe amplasamentul gropii de gunoi s-a descoperit un adevărat arsenal militar, proiectile, focoase de artilerie, cartuşe de infanterie, puşti, fiind nevoie de asanarea pirotehnică a zonei.

Groapa de gunoi de la Moara este realizată de un consorţiu compus din firmele ”General Construct” Suceava, grupul ”Efacec” din Portugalia şi filiala din Bucureşti a companiei. Tot un consorţiu va realiza şi de investiţia de la Pojorâta format din firmele ”Bilfinger” din Austria şi Concret Construct din Gura Humorului.

Investiţia în SMID beneficiază de finanţare europeană atrasă prin Programul Operaţional Sectorial Mediu care depăşeşte 260 de milioane de lei. AGERPRES