Câteva sute de mii de puieţi de stejar, frasin şi gorun vor fi plantaţi pe un teren degradat de lângă oraşul Topoloveni, în suprafaţă de peste 65 de hectare, în cadrul unui program derulat de autorităţile locale în colaborare cu Administraţia Fondului pentru Mediu.

Lucrările de împădurire sunt deja în derulare, fiind plantaţi zilnic în jur de 35.000 de puieţi, au anunţat miercuri reprezentanţii Primăriei Topoloveni.

Terenul în suprafaţă de 65,96 de hectare pe care se vor face împăduririle face parte din extravilanul oraşului şi a avut destinaţia de islaz, fenomenele de degradare a solului apărând în ultimii ani. Proiectul urmăreşte, printre altele, stabilizarea şi ameliorarea terenului, refacerea echilibrului ecologic în zonă şi ameliorarea peisajului. Ulterior, terenurile împădurite vor reprezenta şi o sursă de material lemnos pentru populaţia din zonă.


Valoarea totală a proiectului este de aproape un milion de lei, din care 57% (555.000 de lei) reprezintă finanţarea Administraţiei Fondului pentru Mediu, restul sumei urmând să fie asigurată de administraţia locală. Zona de sud-est a judeţului Argeş, în care se află şi oraşul Topoloveni, a fost cea mai afectată de defrişările abuzive din ultimii 20 de ani. AGERPRES