Suplimentarea bugetului municipiului Giurgiu aprobată în şedinţă extraordinară a Consiliului Local municipal

giurgiu_consiliu.jpgConsiliul Local Municipal Giurgiu a aprobat joi, în şedinţă extraordinară, suplimentarea bugetului local de venituri şi cheltuieli pe anul 2011, sumele defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetului local pentru anul 2011 fiind de 65 la sută din sumele alocate în anul 2010.

“Veştile nu sunt prea bune în sensul că sumele defalcate pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2011 reprezintă 65 la sută comparativ cu sumele pentru anul 2010, respectiv în anul 2011 există prevederi bugetare în acest sens de de 2,7 milioane de lei, iar în anul 2010 aceste sume au fost de 4,25 milioane de lei”, a declarat joi, în cadrul şedinţei extraordinare a Consiliului Local Municipal Giurgiu, consilierul local, Gheorghe Spoială.

El spune că există o speranţă în colectarea impozitelor şi taxelor, dar, din datele deţinute, rezultă că nu s-au colectat la nivelul necesar aceste sume. Conform listei de investiţii pe anul 2011, în municipiul Giurgiu se vor realiza lucrări de canalizare, iluminat public, carosabil, parcări şi trotuare la cele 55 de apartamente din zona Obor, se vor realiza lucrări de alimentare cu apă potabilă, staţii de epurare pentru apă uzată, lucrări de canalizare, precum şi asfaltări ale unor străzi şi modernizarea unor sisteme de alimentare cu căldură şi apă caldă.

Totodată, se vor face cheltuieli pentru reţele transfrontaliere pentru dezvoltarea turismului rural, pentru îmbunătăţirea capacităţii administrative în Euroregiunea Ruse-Giurgiu şi pentru realizarea unui sistem integrat al deşeurilor în judeţ. AGERPRES