Primăria municipiului Tulcea şi-a propus să aloce anul acesta 44,6 milioane de lei pentru punerea în practică a unor investiţii edilitare, suma fiind cu circa 30% mai mică decât cea de anul trecut, potrivit primarului Constantin Hogea. Bugetul aprobat după-amiază de consilierii locali în şedinţa extraordinară prevede la capitolul „Proiect program de investiţii pe anul 2018” suma de 44,62 milioane de lei. Din această sumă, 41,7 milioane de lei provine de la bugetul local, iar restul din Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

„Este clar că bugetul de anul acesta este mai mic decât cel de anul trecut. Numai dacă luăm în calcul aşa numita revoluţie fiscală avem un minus de 27 de milioane de lei în bugetul local, aşa că şi sumele pentru investiţii vor fi mai mici cu circa 30%. Sperăm în continuare în promisiunea Guvernului că va găsi soluţii pentru problemele municipiilor ale căror bugete au fost afectate”, a declarat la finele şedinţei Consiliului local, primarul Hogea.

Bugetul municipiului pentru acest an aprobat de consilierii locali prevede venituri previzionate de 123,77 milioane de lei şi cheltuieli previzionate de 162,4 milioane de lei. Excedentul bugetar al municipiului Tulcea la sfârşitul anului trecut a fost, potrivit directoarei economice a Primăriei, Alina Antonescu, de 38,7 milioane de lei.

În timpul şedinţei extraordinare, consilierii locali au aprobat şi bugetele societăţilor din subordine cu excepţia celui al societăţii Transport Public SA. Proiectul de hotărâre supus analizei consilierilor locali nu a fost adoptat, din cauza avizelor negative primite în comisiile de specialitate. Bugetul acestei societăţi urmează să fie dezbătut şi adoptat în şedinţa anunţată pentru săptămâna viitoare. AGERPRES