Municipiul Suceava va avea un număr de 28 de puncte de încărcare pentru autovehicule electrice, după ce firma Loial Impex Suceava a câştigat licitaţia organizată în acest sens, cu o valoare de contract de 1,07 milioane lei, a declarat primarul Ion Lungu.

Lungu a spus că Loial Impex ar urma să construiască cele 28 de puncte de încărcare pentru autovehicule electrice, dintre care jumătate sunt pentru încărcare rapidă, dar şi să amenajeze 56 de locuri de parcare pentru autovehicule electrice.

Potrivit primarului, această investiţie se realizează prin proiectul ”Electromobilitate-vehicule electrice pentru o municipalitate verde” care este finanţat cu 3,11 milioane de franci elveţieni prin Programul de Cooperare Elveţiano – Român.

Totodată, Lungu a spus că proiectul se află în procedură de analiză şi oferte pentru achiziţionarea de vehicule electrice pentru dotarea parcului auto al municipiului Suceava, printre care 11 autoturisme, două furgonete, o automăturătoare şi o autocisternă.

Prin acelaşi proiect urmează să se achiziţioneze şi 11 bicicletele electrice ce se vor încărca prin sisteme prevăzute cu panouri voltaice. Bicicletele urmează să intre în dotarea Poliţiei Locale Suceava. AGERPRES