Primaria Sucevei a investit in acest an 1 milion de lei (10 miliarde de lei vechi) in reactualizarea Planului Urbanistic General (PUG), a declarat viceprimarul Sucevei, Angela Zarojanu (foto).
Viceprimarul Sucevei a spus ca PUG-ul municipiului a fost reactualizat in proportie de 80%, iar pentru finalizarea acestei operatiuni mai sunt necesare 200.000 lei (2 miliarde de lei vechi), suma ce va fi prinsa in bugetul local pe 2006.

Angela Zarojanu a prezentat stadiul reactualizarii PUG-ului, un document extrem de important pentru dezvoltarea urbanistica a municipiului, in timpul conferintei transfrontaliere cu tema „Imbunatatirea managementului dezvoltarii urbane, la nivelul autoritatilor locale”, gazduita de Primaria Sucevei si unde au participat reprezentanti ai administratiilor publice locale si experti pe linie de urbanism din Romania, Republica Moldova si Ucraina.

Viceprimarul Sucevei a declarat ca PUG-ul Sucevei nu a mai fost reactualizat de aproximativ 10 ani si considera ca documentatiile de acest tip trebuie reinnoite la intervale de cinci ani.

PUG-ul reprezinta planul in care se evidentiaza zonificarea functionala a orasului si se stabilesc axele principale de circulatie. Acesta cuprinde documentatia pe baza careia se elibereaza certificatele de urbanism si autorizatia de construire in teritoriul unei localitati.