Suceava: opt comune tranformate ilegal in orase

Prefectul de Suceava, Orest Onofrei (foto), a declarat ca deciziile prin care opt comune sucevene au fost declarate orase, in 2004, sunt ilegale din cauza ca autoritatilor centrale le-au fost prezentate date eronate.
Onofrei a spus ca, in urma verificarii documentelor ce au stat la baza aprobarii Legii prin care comunele Brosteni, Cajvana, Dolhasca, Frasin, Liteni, Milisauti, Salcea si Vicovu de Sus au fost transformate in orase de rangul trei, s-a constatat ca fisele privind indeplinirea conditiilor pe care trebuia sa le indeplineasca respectivele localitati erau false. “Din informatiile de pana acum toate deciziile au fost ilegale. Autoritatile centrale au fost induse in eroare de autoritatile judetene si locale, care au facut fals si uz de fals, furnazind informatii neconforme cu realitatea”, a declarat prefectul de Suceava.

El a aratat ca cele opt comune sucevene nu indeplineau, la data la care au fost ridicate la rang de oras, nici una dintre conditiile prevazute de lege pentru a fi transformate in localitati urbane, cu exceptia celei privind numarul de locuitori. Onofrei a apreciat ca modalitatea prin care cele opt comune sucevene au devenit orase este un exemplu clar de populism in administratia locala si ca “s-a raportat ceea ce nu exista”. El a subliniat ca a primit deja memorii din sase localitati unde foarte multi cetateni doresc revenirea la statutul de comuna. Onofrei a mai spus ca ar putea sesiza organele abilitate in legatura cu documentele false care au stat la baza transformarii celor opt comune sucevene in orase.