Suceava: Mitropolia Moldovei si Bucovinei este singura indreptatita sa ceara restituirea padurilor

Directorul Directiei Silvice Suceava, Sorin Popescu, a declarat ca Mitropolia Moldovei si Bucovinei este singura indreptatita sa ceara restituirea padurilor din Bucovina.
”Indreptatiti la reconstituirea proprietatii suprafetelor de padure care au apartinut Fondului Bisericesc Ordodox Roman din Bucovina,in structura in care a functionat pina la nationalizare ar fi continuatorul fostei Mitropolii a Bucovinei,persoana juridica de drept public, respectiv Mitropolia Moldovei si Bucovinei”, a spus Sorin Popescu.

Directorul Directiei Silvice a prezentat un istoric al fundatiei umanitare de drept privat Fondul Bisericesc Ordodox Roman infiintat in 2000 si care si-a modificat in mai multe rinduri statutul retrocedarii iar pe de alta parte o succesiune de acte normative prin care se dovedeste, in opinia lui, cine este in drept sa revendice bunurile care au apartinut, pina in 1949, Fondului Bisericesc Ortodox Roman.

El a spus ca in patru ani a avut patru schimbari de statut iar pe de alta parte, potrivit lui Popescu modificarile aduse statutului fundatiei prin declararea ei ca fiind aceeasi persoana cu fundatia de drept public Fondului Bisericesc Ortodox Roman din Bucovina nu au baza legala.