Suceava: Marza ameninta cu masuri severe la Directia Copilului

Presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gavril Marza, a anuntat ca va lua masuri severe la Directia pentru Protectia Drepturilor Copilului pentru “restabilirea disciplinei si ordinii”.
Marza s-a aratat nemultumit de concluziile comisiei care a facut, recent, verificari la DPDC Suceava si care a apreciat activitatea institutiei, desi sunt nominalizate mai multe incidente petrecute in centrele de plasament sau nereguli la licitatii de achizitii de produse.
“Cert e un lucru, ca de documente s-au acoperit si ca se da o infatisare de legalitate. Dar se vor lua masurile de cuviinta pentru restabilirea disciplinei in Directia pentru Protectia Copilului din toate punctele de vedere, de la disciplina de functionare si comportament in activitatea de zi cu zi a copiilor, a supraveghetorilor si educatorilor pina la disciplina financiara”, a spus Marza.
O comisie care a verificat activitatea Directiei pentru Protectia Copilului Suceava a confirmat neregulile semnalate de presa privind neglijarea unor copii institutionalizati, fiind inregistrate decese sau cazuri de abuzuri sexuale, precum si situatii anormale la licitatiile de achizitii de bunuri, dar considera ca acuzele aduse conducerii sunt “tendentioase”.
Sefa Directiei pentru Protectia Copilului, Brindusa Sorina Bialy, a declarat ca nu are motive sa demisioneze din functie. Ea a tinut sa spuna ca a facut eforturi mari in vederea imbunatatirii activitatii la nivelul institutiei si ca datorita acestor eforturi calitatea vietii copiilor din centrele de plasament a crescut.