O buna parte din terenurile aflate in zona versantului sucevean de N-E, unde in prezent este interzisa orice activitate de construire, ar putea fi valorificate de proprietarii lor, daca municipalitatea suceveana va reusi sa convinga Consiliul Judetean sa ridice restrictia de construire.
In urma unor discutii purtate de conducerea Primariei Suceava cu arhitectul sef al judetului, Constantin Rabiniuc, si cu specialistii implicati in activitatea de consolidare a Versantului de N-E, s-a luat decizia de a se intocmi un dosar, cu date tehnice si masuratori din teren, prin care sa se arate gradul de stabilitate a versantului, dupa realizarea lucrarilor de drenare si captare a apelor subterane.

„In bugetul pe 2006 suit prinse sume pentru finalizarea lucrarilor la versant, dar si pentru efectuarea unei expertize la Castelul de apa din Zamca, existand unele ipoteze conform carora apa care a cauzat atatea probleme ar proveni de la niste fisuri de acolo. Daca vom elimina aceasta posibilitate si vom reusi ca dupa topirea zapezii sa demonstram ca versantul nu mai reprezinta un pericol, in luna iunie vom trimite dosarul catre Consiliul Judetean, sa analizeze propunerea de micsorare a zonelor de risc. Este pacat ca acele terenuri, aflate practic in inima Sucevei, nu pot fi folosite de proprietarii lor, care acum nu au voie sa ridice nici macar un gard pe ele”, a spus viceprimarul Angela Zarojanu.

Restrictia de construire pe versantul de N-E a fost impusa de Consiliul Judetean Suceava in urma cu mai bine de patru ani, ca urmare a alunecarilor de teren din perioada respectiva, care au afectat zeci de case.