Compania austriaca Holzindustrie Schweighofer este interesata sa construiasca o centrala de cogenerare pe baza de biomasa in zona SC Termica SA Suceava.
Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anuntat ca partea austriaca a depus o oferta in acest sens la Primarie si urmeaza sa adreseze o scrisoare de intentie si Consiliului Local.
Ion Lungu a precizat ca initiativa grupului austriac va fi studiata in cel mai scurt timp, deoarece este important ca pana in primavara anului viitor municipalitatea sa isi definitiveze strategia in ceea ce priveste asigurarea incalzirii locuintelor in oras. Edilul a aratat ca instalatia ar urma sa fie construita in maxim 14 luni si sa aiba o capacitate de 17,5 megawati.

Potrivit ofertei Schweighofer, o gigacalorie ar urma sa coste 35-45 de euro, in conditiile in care, in prezent, pretul gigacaloriei este de 155 de lei. Potrivit lui Lungu, pentru a realiza investitia, compania austriaca solicita concensionarea pe o perioada de 49 de ani a 5 hectare de teren, iar Primaria sa preia energia termica produsa de noul sistem. Schweighofer are in Romania doua unitati de prelucrare a lemnului ca materie prima, in Sebes (din 2003) si in Radauti (din 2007).