Municipalitatea galateana are prevazuta pentru anul 2006 o subventie pentru caldura in suma de 68 de milioane de lei noi (680 de miliarde de lei vechi) din care Guvernul, prin Ministerul Finantelor, asigura doar 6,1 milioane de lei (61 de miliarde de lei vechi).
Potrivit informatiilor furnizate de primarul municipiului Galati, Dumitru Nicolae, diferenta ar trebui asigurata de la bugetul consiliului local, care nu are aceste resurse, in conditiile in care a ramas o restanta la subventia pentru caldura inca din anul 2005, in valoare de 38 de milioane de lei noi (380 de miliarde de lei vechi). Edilul sef a precizat ca ar trebui gasita o solutie comuna intre municipalitate si Ministerul Finantelor pentru a rezolva aceasta situatie critica, imposibil de rezolvat pe plan local.

”Noi nu avem bani pentru subventii. Dupa ce vom aproba bugetul consiliului local, vom face somatii catre Ministerul Finantelor, iar daca nu ni se va raspunde pozitiv, il vom da in judecata, asa cum au procedat cei de la Ploiesti”, a declarat Dumitru Nicolae.