Subvenţia la energia termică va fi acordată din 2013 doar ploieştenilor cu venituri mici

Subvenţia la energia termică de care beneficiază, momentan, toţi ploieştenii care sunt branşaţi la sistemul centralizat de încălzire, indiferent de venituri, va fi acordată, începând din iarna anului 2013, doar cetăţenilor cu venituri mici care locuiesc atât la bloc, cât şi la case.

“Ce pot eu să vă spun este că există o asociaţie a proprietarilor de case din Ploieşti cu care se discută o variantă prin care să avem în vedere, începând cu bugetul anului viitor, o sprijinire a dânşilor în măsura în care, de anul viitor, se va mai face şi o sprijinire a celor care folosesc sistemul centralizat de încălzire. Deci, în măsura în care se va menţine sprijinul pentru cei care sunt abonaţii sistemului de încălzire centralizat se va face şi pentru cei care sunt deţinători de case. Dar, în orice variantă, vom avea în vedere efectiv persoanele care au dreptul la aşa ceva şi ne vom gândi la cei care au venituri insuficiente. (…) Subvenţia pentru energia termică în mod sigur de la anul va fi determinată de condiţiile sociale ale fiecărei familii. În mod sigur se va proceda în acest fel”, a afirmat, luni, viceprimarul Ploieştiului, Iulian Teodorescu, într-o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, de această subvenţie al cărei cuantum va fi stabilit de autoritatea publică locală, cu avizul ANRE, ar trebui să beneficieze cei care au venituri egale sau mai mici decât salariul minim pe economie.

Aproximativ 58.000 din totalul de 64.000 de apartamente din municipiul Ploieşti sunt racordate la sistemul centralizat de încălzire. La Ploieşti, energia termică are cel mai scăzut preţ din ţară, preţul subvenţionat plătit de cetăţeni fiind de 160 de lei pe gigacalorie. AGERPRES