Subprefectul Nicolae Carlanescu a murit in fata Prefecturii Covasna

cirlanescu-nicolae.jpgSubprefectul judetului Covasna, Nicolae Carlanescu, a murit pe 30 ianuarie in urma unui infarct. El a cazut in strada, in apropierea Prefecturii Covasna, la scurt timp dupa ce a iesit din institutie.
Desi a fost dus de urgenta la Spital si resuscitat, subprefectul nu a mai putut fi salvat. Nicolae Carlanescu avea 63 de ani si urma sa se pensioneze peste doua luni. Cunoscutii spun ca fostul subprefect a fost unul dintre cei mai buni specialisti in materie de drept administrativ din judet. El a lucrat in bransa din anul 1968, ocupand functii de consilier juridic in cadrul Consiliului Popular Judetean Covasna, iar ulterior de secretar general in Prefectura Covasna. Nicolae Carlanescu a fost numit subprefect anul trecut.

Functia ramasa vacanta va fi ocupata prin concurs, dar pana la organizarea acestuia Ministerul Administratiei si Internelor trebuie sa numeasca un subprefect interimar. Prefectul Gyorgy Ervin a declarat ca oricine se poate prezenta la concurs, dar crede ca juristii din cadrul Prefecturii au sanse mai mari deoarece cunosc mai bine problemele de specialitate. Printre numele vehiculate pentru aceasta functie se numara Codrin Munteanu si Gabriela Goicea, din cadrul departamentului juridic al Prefecturii.