Subprefectul de Brăila, Cătălin Ionuţ Grosu, în cazul căruia a fost adoptată în şedinţa de Guvern de miercuri o hotărâre privind încetarea mandatului pe care îl ocupa cu caracter temporar, a declarat că a luat decizia de a renunţa la funcţie din motive de ordin personal.

„Motivele sunt de ordin personal, nu sunt de natură politică sau de alt tip. Nu a făcut nimeni presiuni asupra mea. Principalul motiv este acela că vreau să mă îngrijesc mai mult de mine şi de familia mea. Conform procedurii, solicitarea de detaşare se face din şase în şase luni. La ultima solicitare trimisă la jumătatea lunii decembrie, le-am zis că nu mai vreau să îmi dau acordul. Pe 29 decembrie, se fac doi ani şi jumătate de când sunt pe funcţia de subprefect de Brăila”, a declarat Grosu.

Cătălin Ionuţ Grosu a fost detaşat, în 2012, la Prefectura Brăila de la Direcţia de Finanţe Brăila, unde ocupa funcţia de consilier juridic, post pe care se va reîntoarce.

Guvernul a aprobat în şedinţa de miercuri o hotărâre privind încetarea mandatului temporar al subprefectului de Brăila, Cătălin Ionuţ Grosu, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Executivului, Corneliu Calotă, într-un briefing de presă la Palatul Victoria. „În şedinţa de guvern a fost adoptată şi o hotărâre privind încetarea mandatului temporar al subprefectului de Brăila”, a precizat Calotă.
Cătălin Ionuţ Grosu are 39 de ani, este absolvent al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Danubius Galaţi, iar în perioada 2007-2009 a fost consilierul prefectului de Brăila, Mihaela Marcu. AGERPRES