Studiul de trafic pentru viitorul aeroport internaţional Braşov-Ghimbav a fost finalizat

aeroport_brasov_mare.jpgVicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov Mihai Pascu a anunţat joi, în şedinţa de plen a CJ, că a fost finalizat studiul privind traficul pe aeroportul internaţional Braşov-Ghimbav care se află în construcţie, realizat de KPMG, companie americană de consultanţă şi audit.

“Este o noutate absolută şi ţine cont de criza economică, de construcţia autostrăzii Bucureşti-Braşov şi totuşi, cu toate acestea, aeroportul de la Braşov va avea de la 540.000 până la 890.000 de pasageri pe an. Am apelat la această firmă să facă studiul de trafic pentru viitorul aeroport ţinând cont de criza din anul 2009 şi de construcţia autostrăzii, pentru că sunt foarte multe voci care au venit în principal din mediul privat şi au spus că avem un studiu relativ vechi pentru că despre acest aeroport se discută de mulţi ani. De aceea, am dorit să facem un nou studiu care este încurajator, iar cine vrea să investească în viitorul aeroport se va uita cu siguranţă şi la acest studiu”, a subliniat vicepreşedintele CJ.

Lucrările la aeroportul internaţional Braşov-Ghimbav care se va întinde pe o suprafaţă de 209 hectare au început anul trecut cu construcţia pistei, în lungime de 2.820 de metri şi o lăţime de 45 de metri. Până la începerea sezonului rece, pista s-a realizat în proporţie de 50%, urmând ca lucrările să continue imediat ce vremea va permite.

CJ Braşov a votat în luna ianuarie accesarea unui credit de 6,5 milioane de euro din care cinci milioane de euro pentru continuarea lucrărilor la aeroport şi 1,5 milioane de euro pentru continuarea lucrărilor de modernizare a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă.

Pentru lucrările la turnul de control şi terminalul aeroportului CJ doreşte să se asocieze cu un investitor pentru a le finaliza, dar deocamdată nu sunt firme interesate de această investiţie. Preşedintele CJ Braşov, Aristotel Căncescu, doreşte ca aeroportul să fie gata în anul 2016. AGERPRES