coica_dorel.jpgMai mulţi specialişti din Germania vor efectua un studiu privind iluminatul public din municipiul Satu Mare, urmând să propună edilului schimbări pentru reducerea costurilor cu energia electrică. Iluminatul public costă municipalitatea sătmăreană, în prezent, circa un milion de euro anual, susţine primarul Dorel Coica.

„De luni, vom avea nişte specialişti din Austria şi Germania, i-am rugat să vină să ne ajute să facem un studiu despre iluminatul public. Am fost în toate cartierele, pe străzi care nu au iluminat public, în careuri de blocuri care nu au iluminat. Dorim să facem proiecte şi ca să le facem foarte bine, să nu mai avem niciun fel de discuţii, i-am invitat pe aceşti specialişti. Nu trebuie să-i plătim, vor veni, vor sta o săptămână, 10 zile, am format echipe cu specialişti din Primărie, vor merge în fiecare careu de blocuri. Vreau să am la finalul anului o imagine completă a iluminatului public din Satu Mare pentru a şti ce facem anul viitor”, a declarat primarul Dorel Coica.

Edilul doreşte ca în următorii doi ani să schimbe sistemul de iluminat cu unul performant. „Vreau să avem proiectaţi stâlpi şi tot ce trebuie pentru a ilumina parcările, proiecte pentru fiecare stradă. Sunt hotărât ca, în maximum doi ani, să avem un alt tip de iluminat, avem becuri neeconomice, consum extrem de mare, de multe ori la ora 12 ard becurile pentru că sunt defecţiuni pe reţea. Din păcate nu noi gestionăm, ci Electrica, nu de puţine ori am sunat să stingă lumina, că e lumină naturală. Sper să avem o reţea de iluminat corectă, economică, pentru că plătim destul de mult, în jur de un milion de euro pe an”, a afirmat primarul. AGERPRES