Studenţi coreeni ar putea face practică la Primăria Braşov

brasov_primaria1.jpgAmbasadorul Republicii Coreea în România, Kim Eun-Joong, s-a întâlnit cu primarul municipiului Braşov, George Scripcaru, cu care a discutat despre oportunităţile de afaceri, dar şi despre schimburi culturale şi posibilitatea ca studenţi sud-coreeni să facă practică la primărie în cadrul unui parteneriat dintre Universitatea “Transilvania” şi Universitatea Hankuk din Seul, se precizează într-un comunicat transmis de biroul de presă al municipalităţii.

“Braşovul este un oraş pe care toţi coreenii vor să-l vadă când vin în România. Aproximativ 20.000 de coreeni vin anual în România şi vizitează Braşovul şi Peleşul”, a spus oficialul coreean, citat de comunicatul de presă.

În ceea ce priveşte practica la Primăria Braşov, studenţii coreeni vor putea face practică în anul universitar 2016-2-017. Potrivit reprezentantului Universităţii “Transilvania” la întâlnirea de la primărie, decanul Facultăţii de Litere, Adrian Lăcătuş, începând din acest an, o serie de studenţi de la Universitatea Hankuk vor veni la Braşov, timp de cel puţin un semestru, pentru cursuri de limba română şi stagii de practică, în timp ce studenţi români vor avea posibilitatea să studieze la Seul.
Un profesor de la Facultatea de litere a Universităţii “Transilvania” predă deja de un an cursuri de limba română la Universitatea Hankuk, cursuri care vor continua şi anul viitor. În plus, universitatea braşoveană doreşte să includă şi evenimente care să reprezinte cultura coreeană în cadrul activităţilor de la Centrul Multicultural al Universităţii “Transilvania”.

În ceea ce priveşte relaţiile economice, o companie coreeană şi-a deschis deja o fabrică la Braşov, dar există şi alte firme puternice în special în domeniul IT, al energiilor regenerabile şi al componentelor auto care doresc să investească în România, iar Braşovul va fi promovat în rândul acestor investitori şi, totodată investitorii români care doresc să investească în Coreea, vor fi ajutaţi, a spus ambasadorul.

“Mă bucur că avem aceste legături culturale, în domeniul învăţământului şi din punct de vedere economic şi cred că astfel de legături trebuie încurajate şi aprofundate”, a declarat ambasadorul Republicii Coreea, citat în comunicatul de presă. La solicitarea primarului George Scripcaru, ambasadorul a spus că va identifica în Coreea un oraş asemănător cu Braşovul, în vederea unui parteneriat mai solid, inclusiv din punct de vedere economic. AGERPRES