suceava.jpgAleşii locali au votat favorabil, în şedinţa extraordinară de joi a Consiliului Local Suceava, strategia culturală a municipiului Suceava pentru perioada 2015 – 2025, în care este prevăzut şi proiectul pentru competiţia Capitală Culturală Europeană 2021.

Această documentaţie, redactată de o firmă de consultanţă ce a încasat din bugetul municipalităţii aproximativ 10.000 de euro, va fi depusă, vineri, împreună cu documentaţia pentru intrarea în competiţia Capitală Culturală Europeană 2021, la Ministerul Culturii, cu o zi înainte de termenul-limită.
Strategia culturală a Sucevei pentru desemnarea ”Capitalei Culturale Europene 2021”, elaborată de firma Genesis Management Consulting din Suceava în 15 zile, face o trecere în revistă a obiectivelor culturale, muzeale şi a festivalurilor din Suceava.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a spus că strategia va fi pusă în practică indiferent dacă va fi selectată sau nu candidatura în următoarea perioadă, apreciind că ”este o strategie culturală foarte bine creionată”.
”Această strategie va fi pusă în practică pe partea de evenimente culturale şi infrastructură de cultură, indiferent dacă vom fi selectaţi sau nu la titlul de Capitală Culturală Europeană”, a spus Lungu.
Tot în şedinţa de joi, deliberativul local a votat şi bugetul proiectului ”Suceava – Capitală culturală europeană”, în valoare de 25 de milioane de euro, municipalitatea urmând să cofinanţeze cu 10 milioane de euro, Guvernul României cu 10 milioane de euro, iar Consiliul Judeţean Suceava cu 2 milioane de euro. Totodată, 2 milioane de euro ar urma să fie accesate prin proiecte culturale finanţate din fonduri nerambursabile europene, iar alt milion de euro va fi atras de la sponsori. AGERPRES