Primăria Ploieşti acordă, începând din această lună, un stimulent financiar în valoare de 2.000 de lei pentru nou-născuţi. Un proiect întocmit în acest sens a fost aprobat recent de Consiliul Local.

Iniţiativa a fost prezentată de PNL Ploieşti, însă ulterior toţi consilierii locali au fost trecuţi ca iniţiatori la acest proiect.

Stimulentul se acordă o singură dată fiecărei familii/ familii monoparentale/ părinte pentru naşterile survenite după intrarea în vigoare a acestei hotărâri, pe bază de cerere însoţită de documente doveditoare. În cazul naşterilor gemelare, de tripleţi sau multipleţi, stimulentul se va acorda pentru fiecare copil.

Termenul de depunere a solicitării este de două luni de la data naşterii copilului, iar o altă condiţie este ca cel puţin un părinte să aibă domiciliul stabilit în Ploieşti, cu cel puţin 6 luni înainte de data naşterii copilului.

Ajutorul financiar nu se acordă celor care au stabilită reşedinţa pe raza municipiului Ploieşti şi nici acelor părinţi care înregistrează datorii faţă de bugetul local. Verificarea datoriilor faţă de bugetul local se va efectua de către Administraţia Serviciilor Sociale Comunitare Ploieşti, în colaborare cu Serviciul Public Finanţe Locale Ploieşti. AGERPRES