Viceprimarul Capitalei Stelian Bujduveanu a apreciat că autonomia digitală a României şi a Europei reprezintă cea mai importantă temă care trebuie abordată în perioada următoare.

„În urmă cu cinci ani de zile nimeni nu ar fi prezis o criză coronavirus. În urmă cu câţiva ani de zile nimeni nu ar fi putut spune că urmează o criză energetică la nivelul Uniunii Europene. Să fim foarte atenţi, să nu ne păzească vreo criză digitală. Şi de aceea cred că autonomia digitală a României şi a Europei este cea mai importantă temă pe care noi trebuie să o abordăm, şi dumneavoastră, ca mediu privat. Pentru că vedem cât de mult din tehnologie este deţinută de către, poate, parteneri nu aşa prietenoşi în acest moment. Şi trebuie să schimbăm acest lucru”, a spus el, în deschiderea celei de-a VII-a ediţii a festivalului de tehnologie şi inovaţie „Bucharest Tech Week”.

Stelian Bujduveanu a menţionat că industria IT a crescut „extraordinar de mult” şi că această direcţie trebuie accelerată.

„Tehnologia şi sprijinul pe care Guvernul le-a oferit mediului privat au adus îmbunătăţiri. Dumneavoastră v-aţi transformat din cauza pandemiei. Cu toţii ne-am transformat şi am ajuns să ne dăm seama cât de mult ne poate schimba viaţa tehnologia, cum poţi să ai cursuri on-line, atunci când nu te aşteptai; cum poţi să vezi ce se întâmplă peste ocean, de la un click distanţă. Se putea şi înainte, dar nimeni nu avea deschiderea”, a spus el.

Viceprimarul a oferit câteva exemple pentru digitalizarea serviciilor oferite de autoritatea locală, precum: plata parcării, tehnologia instalată în mijloacele de transport în comun.

„În administraţia locală am întârziat să facem acele digitalizări, acele transformări pe care toată lumea le aşteaptă. Şi atunci ne-am oprit în a încerca să substituim privatul şi ne îndreptăm către privat şi ajutorul mediului privat în a face aceste transformări şi a ne duce şi pe noi, cei din mediul public, la nivelul dumneavoastră”, a spus Bujduveanu. AGERPRES