Stefan Dragulin a revenit in functia de vicepresedinte al CJ Calarasi

dragulin stefan.jpgDaniel Stefan Dragulin a revenit in functia de vicepresedinte al Consiliului Judetean Calarasi, duminica, in urma votului secret al consilierilor judeteni intruniti in sedinta ordinara. In sedinta ce a avut loc la consiliului judetean, au fost puse pe ordinea de zi mai multe proiecte, printre care unul privind eliberarea din functia de vicepresedinte al Consiliului Judetean Calarasi a lui Marian Dinulescu si altul privind alegerea unui vicepresedinte al Consiliului Judetean Calarasi.

Pentru eliberarea din functie a lui Marian Dinulescu din totalul numarului de consilieri judeteni au fost de acord 20 si 11 au votat impotriva. Proiectul de hotarare privind alegerea unui vicepresedinte a fost votat favorabil de catre 19 din cei 31 de consilieri judeteni.

Acest lucru s-a intamplat la aproximativ zece zile de la ocuparea functiei de vicepresedinte a lui Marian Dinulescu, prin schimbarea majoritatii la nivelul consiliului judetean. Lupta dintre cei doi a inceput la sfarsitul lunii ianuarie, cand Consiliul Judetean Calarasi s-a intrunit in sedinta extraordinara si a adoptat doua hotarari prin care s-a aprobat cu majoritate eliberarea din functie a vicepresedintelui Dragulin Daniel Stefan, membru PNL, si numirea in aceasta functie a lui Dinulescu Marian, presedintele organizatiei judetene PD-L Calarasi. A doua zi, fostul prefect, Lilian Ostropel, a atacat in contencios administrativ, la Tribunalul Calarasi, cele doua hotarari pe care le-a apreciat nelegale. In acest proces au intervenit in nume propriu persoanele in considerarea carora au fost emise cele doua acte administrative, iar in urma controlului de legalitate efectuat de instanta s-a dispus anularea actelor contestate.

Impotriva solutiei definitive pronuntate de Tribunalul Calarasi au formulat recurs Consiliul Judetean Calarasi, in calitate de emitent al actelor administrative anulate, dar si intervenientul Dinulescu Marian, numit in functia de vicepresedinte al Consiliului Judetean. Desi recursurile au fost declarate la sfarsitul lunii aprilie, urmare a vacantei judecatoresti, dar si a protestului magistratilor, cererile de recurs au fost analizate de Curtea de Apel Bucuresti in sedinta publica in data de 16.11.2009, iar solutia a fost adusa la cunostinta partilor din proces pe 18.11.2009, cand a fost publicata si pe portalul instantelor.

Procesul civil privind functia de vicepresedinte al Consiliului Judetean Calarasi a fost solutionat irevocabil prin solutia comunicata de Curtea de Apel Bucuresti, sectia a VIII-a Contencios administrativ si fiscal, dand castig de cauza lui Marian Dinulescu. Duminica, majoritatea nou formata a decis schimbarea din functie a celui ce castigase in instanta acest lucru. AGERPRES