sinaia.jpgStaţiunea prahoveană Sinaia a câştigat ediţia de anul acesta a competiţiei ‘Oraşul Reciclării’, la care au participat 46 de municipii şi oraşe, în Sinaia urmând a fi amenajat un parc cu mobilier realizat din materiale refolosite.

Potrivit unui comunicat de presă emis, joi, de Primăria Sinaia, pe parcursul competiţiei au fost colectate separat în acest oraş 72.240 de kg de deşeuri de ambalaje, în staţiune existând 80 de containere colorate amplasate în acest sens.

‘La debutul competiţiei, spuneam că, prin această campanie, Sinaia poate deveni cel mai civilizat şi curat oraş din România doar cu implicarea şi ajutorul locuitorilor săi. Sunt foarte mândru de câştigarea acestui premiu şi sper ca împreună să facem tot ceea ce este necesar pentru ca, în oraşul nostru, colectarea selectivă să devină o prioritate şi un exemplu de bună practică’, a declarat, potrivit comunicatului, primarul Vlad Oprea.

Pe lângă obţinerea titlului „Oraşul Reciclării 2015”, Sinaia va avea un parc tematic în care va fi amplasat mobilier realizat din materiale reciclabile.

Potrivit purtătorului de cuvânt al primăriei, Mădălina Roşu, parcul va fi amenajat cel mai probabil în primăvara anului viitor, investiţia de 12.000 de euro fiind suportată de organizatorii competiţiei.

Locul al II-lea în competiţia ‘Oraşul Reciclării’ a fost obţinut de municipiul Mediaş, iar Câmpia Turzii s-a clasat pe locul al III-lea. AGERPRES