Statiunea Sarata Monteoru poate trece in administrarea municipalitatii buzoiene

Primaria Buzau va organiza doua referendumuri, atat in comuna Mereni, unde se afla statiunea Sarata Monteoru, cat si in municipiu, a declarat primarul Constantin Boscodeala.
Primul edil al Buzaului a precizat ca statiunea care aniverseaza, in acest an, 110 ani de existenta este in paragina. “Sarata Monteoru este singura statiune din Romania care este gospodarita administrativ de o comuna. Vom investi, intr-o prima faza, 20 de miliarde de lei pentru refacerea aductiunii de apa, iluminatului stradal si canalizarii, cailor de acces si spatiilor verzi, fapt ce va atrage turisti si, bineinteles, alti investitori”, a mai spus Constantin Boscodeala.

Potrivit corespondentului Rompres, dupa ce buzoienii vor fi consultati prin referendum, statiunea va trece in administrarea municipalitatii printr-o hotarare de guvern. La sfarsitul secolului trecut, Baile Sarata, infiintate de celebrul proprietar de terenuri petrolifere Grigore Monteoru, erau cunoscute pentru efectele sale terapeutice atat in tara, cat si in strainatate.