Primarul oraşului-staţiune Sângeorz-Băi din judeţul Bistriţa-Năsăud, Traian Ogâgău, a anunţat că a semnat contractul de finanţare în valoare de 4,6 milioane de euro pentru proiectul „SOS (Sat-Oraş-Staţiune) Aqua Primus”, menit să valorifice apele minerale din această zonă aflată la poalele Munţilor Rodnei, recunoscute pentru proprietăţile lor curative.

„Astăzi, la Cluj-Napoca, am semnat primul contract de finanţare în valoare de 4,6 milioane de euro. Este un proiect la care s-a muncit mult încă din prima zi de mandat, formând o echipă care între timp a câştigat experienţă şi cu care am depus şi depunem proiectele care vor aduce schimbarea de care are nevoie comunitatea noastră”, a scris Ogâgău pe pagina sa de socializare.

Proiectul va fi finanţat pe Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa 7 – Turism. Obiectivele investiţiei vizează captarea, transportul şi amenajarea în scop turistic a izvorului pentru care primăria a obţinut licenţă de exploatare, punerea în valoare a apelor minerale, trasee de legătură cu satul tradiţional, amenajarea de spaţii verzi şi zone turistice.

La izvorul nr.6, cel pentru care a obţinut licenţa primăria, a fost nevoie de lucrări de decolmatare, pentru că depunerile de săruri minerale au acoperit aproape în întregime intrarea în tunelul lung de circa 80 de metri. În jurul lui, vor fi construite ştrandurile cu apă minerală, care vor fi recomandate în special persoanelor cu probleme de circulaţie a sângelui şi reumatism. AGERPRES