Staţiunea montană Straja, din Valea Jiului, va avea propria reţea de canalizare la care se vor putea racorda toate pensiunile şi hotelurile din zonă, lucrările de construcţie fiind începute luni în prezenţa autorităţilor locale şi a mai multor cabanieri din zonă. Investiţia se ridică la 1,2 milioane lei, iar lucrările vor fi executate în regie proprie de către angajaţii operatorului regional de apă Apa Serv Valea Jiului.

„Estimăm că în acest an vom finaliza un prim tronson din reţeaua de canalizare din staţiunea Straja, în zona cuprinsă între pârtia de sub telegondolă şi cabanele din apropierea pârtiei Platoul Soarelui. Sunt circa 700 de metri de reţea care vor acoperi necesarul cabanelor din partea dreaptă a staţiunii”, a declarat directorul Apa Serv Valea Jiului, Costel Avram.

Lucrările se vor opri la venirea iernii, pentru a nu afecta activitatea turistică şi a nu-i deranja pe cei care vin la schi în Straja. Operaţiunile vor fi reluate apoi la primăvară, astfel că în sezonul de schi 2017 toate cabanele şi pensiunile vor avea asigurat acest serviciu.

Reţeaua construită în Straja va fi racordată apoi la o conductă colectoare ce va fi construită între staţiune şi oraşul Lupeni. Investiţia are o valoare de 4,4 milioane lei şi este finanţată din fonduri ale Consiliului Judeţean Hunedoara şi ale Consiliului Local Lupeni. Lucrările au fost scoase la licitaţie şi vor începe imediat ce va fi desemnată firma câştigătoare.

„Sperăm ca şi această investiţie să înceapă cât mai repede şi să lucrăm, în paralel, pe două şantiere. Am convingerea că anul viitor, pe vremea asta, Straja va fi o staţiune în care va funcţiona un modern sistem de canalizare, ce va permite dezvoltarea turismului în zonă”, a apreciat directorul Apa Serv Valea Jiului.

Staţiunea Straja este recunoscută pentru calitatea pârtiilor de schi, fiind cotată ca a treia în ţară în ceea ce priveşte numărul de turişti în timpul sezonului de iarnă. Staţiunea nu dispune de un sistem de canalizare propriu, apele menajere fiind deversate în fose septice construite la fiecare cabană sau pensiune. AGERPRES