Staţiunea Luna Şeş, despre construirea căreia se discută de 30 de ani, nu se va deschide nici în 2018

Construirea staţiunii turistice Luna Şes, unde este prevăzută amenajarea singurei pârtii de schi din judeţul Satu Mare, nu va fi finalizată nici în 2018, la mai bine de 30 de ani de când se discută despre acest proiect, potrivit vicepreşedintelui Consiliului Judeţean, Ioan Rus.

Reprezentantul CJ Satu Mare a menţionat că amenajarea lacului artificial de unde să se alimenteze tunurile cu zăpadă se află în licitaţie, respectivele lucrări fiind blocate timp de mai mulţi ani din cauza faptului că defrişarea a fost permisă doar prin hotărâre de guvern.

Alimentarea cu apă a lacului de acumulare de la Luna Şes este postat pe SEAP, are termen de depunere 16 decembrie. După toată procedura de hotărâre de guvern pentru schimbarea amplasamentului echivalent pârtiei s-a început deja tăierea pădurii. Partea aparţinătoare de Negreşti Oaş este deja tăiată, urmează în funcţie de condiţiile meteo şi tăierea care aparţine de Ocolul Silvic, care este la înălţime mai mare. Au finalizat drumul de acces, sperăm să reuşească până în primăvară să finalizeze, să putem da constructorului partea finală a pârtiei de schi. Nu cred în momentul de faţă că se va finaliza pârtia la finalul anului viitor“, a spus Ioan Rus.

Staţiunea care se construieşte la baza pantelor nordice ale vârfului Pietroasa (1.201 m) şi a Muntelui Mic (1.013 m), de lângă Negreşti Oaş, se întinde pe circa 250 ha şi este prevăzută cu o pârtie de schi de 1,8 km pentru profesionişti, două pârtii pentru începători de 850 m, o linie de telescaun, o parcare pentru 100 de autoturisme, spaţii comerciale, hoteluri, moteluri, terenuri de sport şi un camping cu aproximativ 120 de locuri.

Staţiunea are montată instalaţia de transport, însă lucrările globale nu au fost finalizate. Autorităţile discută despre construirea pârtiei de schi de dinainte de 1989, iar lucrările propriu-zise au început printr-un proiect PHARE din 2002, fiind însă oprite din cauza firmei executante. Ulterior, proiectul a primit finanţare anuală de la Guvern. AGERPRES