calimanesti-caciulata.jpgStaţiunea Călimăneşti are începând de luni una din cele mai moderne staţii de epurare a apei, în urma unui proiect european în valoarea de 16.121.979,48 lei, a declarat primarul Florinel Constantinescu, prezent la recepţie.

„Proiectul a demarat în anul 2013 şi avem astfel una din cele mai moderne staţii de epurare a apei. Acesta este doar începutul, se lucrează în toată staţiunea la sistemul de canalizare, pentru că cel vechi nu mai făcea faţă, iar staţiunea este în plină dezvoltare. Pentru că o staţiune de munte, de interes naţional, nu este suficient să aibă doar hoteluri sau pensiuni moderne, ci şi o infrastructură de apă şi canal modernă şi care să facă faţă numărului din ce în ce mai mare de turişti”, a declarat edilul din Călimăneşti.

Acesta spune că staţiunea Călimăneşti se bucură de fonduri europene în acest an, iar multe din proiectele realizate din bani comunitari se apropie de final. „Avem exemplul Mirajul Oltului, unul din cele mai frumoase parcuri de distracţii de tip aqua magic care cu siguranţă va aduce aici turişti, croazierele de pe râul Olt, modernizarea străzilor, a parcurilor balneare, a aleilor de promenadă, a curei balneare. Sunt tot atâtea obiective care sunt pregătite pentru începerea unui nou sezon de turism la Călimăneşti”, a mai spus Constantinescu.

Staţiunea Călimăneşti – Căciulata, aflată la 20 de km de Râmnicu Vâlcea, este renumită pentru tratamentul balneologic şi este una din staţiunile de nivel naţional ale României. În ultimul an, pe teritoriul staţiunii s-au construit noi hoteluri, pensiuni, piscine şi au fost iniţiate mai multe proiecte cu fonduri europene. AGERPRES