Staţiunea balneară Ocna Şugatag va fi modernizată

oscna sugatag.jpgAdministraţia singurei staţiuni balneo-climaterice din judeţul Maramureş, Ocna Şugatag, a decis să investească în refacerea şi modernizarea acesteia.


Directorul staţiunii balneo-climaterice Ocna Şugatag, Costică Ciubotaru, a declarat luni că investiţia, în valoarea de 140.000 de lei, este asigurată de societatea Benesind Balneoturism, principala societate care răspunde de întreg complexul hotelier.

“Hotelul de o stea al Benesind Balneoturism din Ocna Şugatag va intra în categoria trei stele, până în toamnă. Au fost alocate de societatea-mamă pentru lucrările de modernizare 140.000 lei. Din această sumă vor fi reabilitate bazinele cu apă sărată, care vor fi etanşeizate astfel încât să poată fi folosite şi pe timp de iarnă”, a spus Costică Ciubotaru.


Totodată, a mai arătat el, se intenţionează racordarea staţiunii la reţeaua de canalizare a comunei. Printre planurile societăţii se numără şi reducerea substanţială a biletelor de tratament pentru pensionari în staţiunea Ocna Şugatag, de la 1.650 al 1.100, dar şi scoaterea lor în extrasezon. “Asta pentru că statul cofinanţa mare parte din contravaloarea sejururilor vârstinicilor, iar măsurile de austeritate impun reducerea cheltuielilor”, a explicat Ciubotaru. Staţiunea balneo-climaterică Ocna Şugatag, situată la poalele Munţilor Gutâi, este căutată îndeosebi pentru tratamentele aplicate persoanelor în vârstă cu diferite afecţiuni de sănătate. AGERPRES