statie_epurare1.jpgOrasul Bicaz beneficiaza de o noua si moderna statie de epurare a apelor reziduale. Noua investitie a luat locul fostei statii construita in anii ’70 si care nu se mai incadra in parametrii ceruti prin normele europene, privind protectia mediului.

Costul noii investitii depaseste suma de 20 miliarde lei vechi, iar utilajele sunt de provenienta germana. Statia veche nu mai corespundea parametrilor de mediu, asa ca era in pericol de a fi inchisa.

Cat priveste contributia locala la finantarea investitiei, aceasta se ridica la 14 miliarde lei. Noua statie de epurare este dotata cu aparatura de ultima generatie, iar procesul tehnologic este informatizat in totalitate.

O data incheiata aceasta investitie, administratia locala a trecut la demararea unui alt proiect de maxima importanta pentru comunitate, acela privind reabilitarea sistemului de captare si aductiune a apei potabile, care, conform „Planului strategic de dezvoltare a Bicazului” este prevazut a se realiza in perioada 2009-2010. „Asta, neaparat printr-un proiect finantat de catre Uniunea Europeana. In prezent intrunim conditiile in ce priveste operatorul unic zonal, prin apartenenta la Apa Serv Piatra-Neamt”, a declarat primarul orasului Bicaz, Constantin Catrinoiu.