Consiliul Judeţean Mehedinţi va organiza, în data de 19 aprilie, licitaţia pentru selectarea operatorului care va pune în funcţiune şi va exploata staţia de tratare mecano-biologică a deşeurilor solide din comuna Malovăţ.

Preşedintele instituţiei, Aladin Georgescu, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că oferta a fost lansată, fiind aşteptată depunerea documentaţiilor de către agenţii economici autorizaţi pentru delegarea prin concesiune a gestiunii serviciului de operare, întreţinere şi administraţie.

Obiectivul respectiv a fost construit în cadrul proiectului ‘Sistem de management integrat al deşeurilor solide în judeţul Mehedinţi’, finanţat prin POS Mediu, Axa 2, cu suma de aproximativ 16 milioane euro, CJ Mehedinţi contribuind la realizarea tuturor investiţiilor acestuia cu alte 6 milioane euro„, a explicat Georgescu.

În context, şeful CJ Mehedinţi a precizat că „numai pentru construcţia staţiei de tratare mecanică şi biologică de la Malovăţ, a cărei capacitate va fi de 33.182 tone deşeuri procesate/an, s-au alocat 11 milioane euro”.

„La Staţia de tratare mecono-biologică de la Malovăţ vor ajunge toate deşeurile menajere colectate la staţiile de transfer din judeţ. Din cea a municipiului Orşova se estimează să ajungă la Malovăţ cantitatea de deşeuri de 8.245 tone/an, din cea a oraşelor Baia de Aramă – 5.143 tone/an, Strehaia – 11.517 tone/an şi Vânju Mare – 13.463 tone/an”, a spus Georgescu.

Potrivit acestuia, deşeurile sortate la Malovăţ vor fi valorificate şi reciclate corespunzător, iar cele inutile vor fi transportate la depozitul de deşeuri menajere al Primăriei municipiului Drobeta Turnu Severin, situat în comuna Izvorul Bârzii. AGERPRES