Lucrările de reabilitare a staţiei de epurare a apelor uzate din Târgu Mureş au fost finalizate în urma unei investiţii de 28 milioane de lei, parte a proiectului POS Mediu „Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Mureş”. Potrivit unui comunicat de presă al Aquaserv, în cadrul investiţiei au fost achiziţionate tehnologii moderne pentru mărirea siguranţei procesului de tratare şi reducerea cantităţii de nămol rezultată în urma procesului de epurare.

„Investiţia în valoare de 28 de milioane lei, din fonduri europene, vizează construirea/reabilitarea treptei de prelucrare a nămolului şi a inclus următoarele lucrări: reabilitarea structurală a concentratoarelor gravitaţionale şi echiparea cu poduri racloare noi, furnizarea unei unităţi de concentrare mecanică nouă, unitate nouă de condiţionare a nămolului înainte de fermentare, demolarea rezervoarelor vechi de fermentare a nămolului cu capacităţi de 1500 mc, echiparea cu două noi fermentatoare cu o capacitate de 4000 mc fiecare, înlocuirea rezervoarelor existente de gaz cu altele noi, cu membrană, construirea a două bazine tampon noi, construirea unei noi unităţi de deshidratare mecanică, construirea unui depozit de stocare temporară şi a unei instalaţii de uscare avansată a nămolului”, se arată în document.

Proiectul „Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Mureş” are o valoare de 94.969.122 Euro, are aproximativ 300.000 de locuitori din zona de operare, este implementat de către Operatorul Regional S.C. Compania Aquaserv S.A. Târgu Mureş şi reprezintă cea mai importantă investiţie de până acum din judeţul Mureş în domeniul infrastructurii de apă potabilă şi canalizare. AGERPRES