Star Storage anunță lansarea noii platforme e-Commerce – StarVault Cloud dedicată serviciilor cloud

star_storage_logo.jpgStar Storage, furnizorul român de top pentru soluţii de stocare, arhivare şi management de informaţii (date și documente), servicii de externalizare IT și servicii Cloud, anunță lansarea unui nou site e-Commerce dedicat serviciilor StarVault Cloud – www.star-vault.ro, dezvoltat și implementatpe o nouă platformă flexibilă.

Noua platformă StarVault a fost concepută pentru a oferi conținut de valoare, atât factorilor de decizie din cadrul companiilor, persoane non-tehnice,cât și personalului dedicat de IT, astfel încât vizitatorii, indiferent de aria lor profesională să perceapă plusul de valoare pe care îl vor obține odată cu utilizarea serviciilor StarVault Cloud, să înțeleagă tehnologiile care stau la baza acestor servicii și să găsească informațiile de care au nevoie.

Pentru că timpul înseamnă bani,fluxul de comandă de pe www.star-vault.roa fost cu mult simplificat față de versiunea anterioară, începând de la configurarea dinamică a serviciului și până la plasarea comenzii, pentru ca intervalul de timppetrecut până la utilizarea efectivă a serviciului să fie cât mai mic.

Design-ul modern și simplu permite vizitatorului să se informeze rapid, să navigheze facil în cadrul portalului, să își configureze serviciile și să își estimeze corect bugetele pe care trebuie să le aloce departamentului IT.

Serviciile StarVault Cloud disponibile în cloud-ul Star Storage includ un portofoliu de servicii integrate și au rolul de a furniza utilizatorului final o infrastructură IT completă ca alternativă la modelul tradițional de achiziție a platformei IT. Serviciile disponibile în cadrul platformei StarVault sunt proiectate să fie flexibile prin integrarea scalabilității modelului cloud cu siguranța și performanța garantată a infrastructurii dedicate și includ atât servicii de servere dedicate, servere virtuale, stocare și protecția datelor, cât și soluții software livrate direct din cloud.

“Lansarea noului portal www.star-vault.ro a venit ca un pas firesc, în dezvoltarea și consolidarea imaginii noastre de furnizor preferat de servicii cloud pe piața din România. Pentru a facilita navigarea, găsirea informațiilor relevante și configurarea serviciilor în cadrul portalului, era necesar redesignul complet al site-ului. Estimăm că în anul 2014vom avea venituri în valoare de 4 milioane EUR din serviciile Cloud, iar în 2015 vom ajunge la o creștere de 30%, o contribuție majoră având-o și implementarea noului portal. Pentru anul 2015, avem ca prioritate strategică diversificarea și consolidarea portofoliului serviciilor și soluțiilor noastre cloud în funcție de evoluția pieței și de nevoile clienților noștri”, a declarat Cătălin Necula, Solution Sales Manager Cloud Star Storage.

Serviciile StarVault Cloud reprezintă alternativa sigură și performantă în cloud a oricărui sistem IT tradițional, care asigură numeroase avantaje cheie pentru eficientizarea proceselor operaționale din cadrul acesteia: scalabilitate; protecție; performanță garantată; flexibilitate; model de costuri proporțional cu consumul de resurse.

Mai mult decât atât, prin utilizarea serviciilor și soluțiilor StarVault Cloud:

– Nu a fost niciodată mai ușoară transformarea cheltuielilor de capital în cheltuieli operaționale (Capex în Opex), prin eliminarea achiziției de echipamente IT (servere, storage-uri) supradimensionate;

– Utilizarea tehnologiilor IT de ultimă generație la un preț accesibil este la îndemana oricui;

– Dimensionarea corectă a infrastucturii ITconduce la reduceri considerabile de costuri;

– Creșterea profitabilității organizației prin reducerea cheltuielilor cu achiziția infrastructurii IT, licențelor sau serviciilor de mentenanță și prin îmbunătățirea productivității angajaților este inerentă.

“Feedback-ul clienților noștri este extrem de important pentru noi, iar interacțiunea directă cu aceștia ne ajută să fim din ce în ce mai buni și mai competitivi pe piața serviciilor de Cloud din România. Consider că a ține cont de părerea clienților tăi înseamnă a-i respecta, iar a avea un portofoliu complet de servicii cloud care să răspundă nevoilor acestora indiferent de gradul de complexitate înseamnă a fi competitiv și performant”, a declarat Cătălin Păunescu, CEO Star Storage.

Serviciile cloud StarVault sunt oferite direct din Centrul de Date propriu din București, care respectă recomandările Uptime Institute și TIA 942 – TIER 3, prin care se asigură redundanță completă la nivelul instalațiilor de electroalimentare și climatizare. Centrul de Date Star Storage este singurul din România certificat atât pentru servicii de suport și operare a sistemelor IT, cât și pentru servicii de arhivare electronică a documentelor.

Toate serviciile StarVault Cloud dispun de calitate garantată, având asigurată o disponibilitate minimă de 99,9%, sistemele IT și datele fiind protejate prin mecanisme de protecție la nivel de infrastructură fizică și virtualizată.

Despre Star Storage S.A.

STARSTORAGE este o companie românească de serviciide tehnologia informației cu venituri anuale de peste 20 de milioane euro și cu mai mult de 400 de angajați. Compania, poziționată calider al industriei românești, deservește o bază mare de clienți, oferind soluții de stocare, arhivare și management al informațiilor în România și Republica Moldova.

Compania are mai mult de 14 ani de experiență pe piața românească și a reușit să construiască un întreg portofoliu de soluții și servicii pentru întreg ciclul de viață al documentelor (de la momentul producției până la momentul depozitării, transformării, distribuției sau distrugerii documentelor) și joacă un rol cheie în procesul de transformare a infrastructurii IT a organizațiilor către arhitecturi bazate pe cloud cu un control îmbunătățit asupra conținutului. În plus față de acest portofoliu, sunt furnizate mai multe servicii de outsourcing – axate pe achiziția, transformarea și furnizarea de conținut, inclusiv servicii de protecție și recuperare – către bănci, instituții financiare non-bancare, administrații publice, operatorii de telecomunicații și companii de utilități.

În plus față deprezența sa națională, compania a început să își extindă prezența pe plan internațional, în primul rând prin alianțe strategice cu jucători internaționali de renume.

În mod tradițional, activitatea Star Storagea fost concentrată pe clienții mari. Însă în ultima perioadă,segmentele mid-market și IMM au devenit o direcție strategică majoră a companiei și elemente importante din planul de creștere pe următorii 5 ani.

Pentru mai multe informații, vă invităm să vizitați www.star-storage.ro.