Ar putea fi o imagine cu text care spune „CONSILIUL JUDETEAN CLUJ 10 noi staÈii de reîncărcare reîn a vehiculelor electrice, la Cluj Arena”

Consiliul Judeţean Cluj a aprobat un proiect prin care la Stadionul Cluj Arena vor fi instalate zece staţii de reîncărcare a vehiculelor electrice, printr-o investiţie de peste 2,5 milioane de lei.

„Reunit în şedinţă extraordinară luni, 7 martie a.c., Consiliul Judeţean Cluj a aprobat proiectul „Dezvoltarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice la Stadionul Cluj Arena din Cluj-Napoca”, precum şi indicatorii tehnico-economici ai investiţiei. (…) Proiectul prevede instalarea a 10 staţii de reîncărcare, crearea a 20 de puncte de reîncărcare şi a unui număr de 20 de locuri de parcare. Puterea instalată aferentă unei staţii va fi de 72 kW, pentru opt dintre ele, şi 97 kW, pentru două staţii, rezultând un total de 770 kW”, se arată într-un comunicat al CJ Cluj.

Potrivit sursei citate, proiectul, în valoare totală de 2.564.831 lei, cu TVA inclus, va fi depus spre finanţare în cadrul Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în localităţi derulat de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor prin Administraţia Fondului pentru Mediu.

„Iniţiativa are un impact major şi este extrem de importantă deoarece contribuie atât la îmbunătăţirea calităţii aerului şi a vieţii locuitorilor din municipiu, cât şi la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. Este o continuare firească a investiţiei pe care am făcut-o la Cluj Arena, stadionul emblemă al Clujului şi al întregii Transilvanii, unde funcţionează deja o staţie de reîncărcare în parcarea subterană”, a declarat, citat în comunicat, preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe. AGERPRES