Consiliul Judeţean (CJ) Timiş doreşte ca în în actualul mandat să construiască un stadion nou în locul actualului Stadion ”Dan Păltinişanu”, proiectul fiind ca obiectivul să aibă 32.000 de locuri şi să includă şi săli multifuncţionale, de conferinţe, un minihotel, spaţii comerciale, a declarat preşedintele CJ, Călin Dobra.

”Vom realiza documentaţia pentru un stadion nou, pentru care alocăm 225 de mii de lei. După discuţiile cu Compania Naţională de Investiţii (CNI), mergem pe varianta de aproximativ 32.000 de locuri, pe locul actualului stadion ‘Dan Păltinişanu’. Demolăm ‘Păltinişanu’ şi facem un complex sportiv, nu doar un stadion, cu centre multifuncţionale de conferinţe, cu un minihotel, spaţii comerciale, restaurant. Va fi mult mai mare decât ceea ce este actualul stadion’‘, a afirmat Călin Dobra, într-o conferinţă de presă.

Pe lista de investiţii a CJ se află şi construirea unei săli polivalente de 16.000 de locuri. S-au alocat în prima fază 180.000 de lei pentru documentaţie, iar, de asemenea, atribuţia de realizare este a Companiei Naţionale de Investiţii, căreia îi revin proiectul şi execuţia, a spus Călin Dobra.

În urmă cu cinci ani, fosta administraţie judeţeană Ostaficiuc anunţa aceeaşi intenţie de a ridica un nou complex sportiv în zona arenei ”Dan Păltinişanu” din Timişoara, la standardele FIFA şi ale UEFA, la o capacitate de 30.000 de locuri şi o sală polivalentă cu 10.000 de locuri.

Pentru proiectarea stadionului, arhitecţii puseseră deja pe masa CJ trei variante, singura problemă rămânând, în 2012, identificarea surselor de finanţare, deoarece cea mai ieftină dintre ele ar fi costat 50 de milioane de euro, iar cea mai scumpă, aproape 100 de milioane de euro.

Cele trei variante ofereau stadion şi sala polivalentă alăturate, dar separate, apoi sală sub stadion – mult mai spectaculoasă – şi o a treia cu un zid care să fie comun între tribună şi polivalentă. AGERPRES