Stabilirea limitelor administrative dintre mai multe localităţi situate în judeţele Vrancea, Covasna, Galaţi şi Bacău va fi decisă la Tribunal.

Niciuna dintre localităţile prezente la şedinţa de mediere organizată, vineri, de Prefectura Vrancea nu a ajuns la o înţelegere iar următoarea etapă este în instanţa de judecată.

Pentru un singur caz, cel al disputei din comuna vrânceană Garoafa şi comuna gălăţeană Movileni, s-au cerut documente suplimentare din arhiva Consiliului Judeţean referitoare la amplasamentul exact al Hidrocentralei Movileni.

Dispute mai aprinse au fost între reprezentanţii comunelor din Covasna – Ghelniţa, Breţcu şi Ojdula – care îşi dispută terenuri cu localităţile Tulnici şi Păuleşti.

Reprezentanţii acestora din urmă au declarat că doresc menţinerea vechilor limite administrative, uşor identificabile în teren, respectiv ‘culmea dealului’. Solicitarea nu a fost acceptată de localităţile din Covasna.

‘Noi am pierdut păşunile pentru ciobanii noştri şi nu putem fi de acord cu această soluţie. Ciobanii trebuie să meargă tocmai la Tulnici pentru a plăti taxa pentru terenurile noastre’, au spus reprezentanţii comunelor din Covasna.

O poziţie similară au avut reprezentanţi primăriei gălăţene Nicoreşti care au o dispută teritorială cu oraşul Mărăşeşti.

‘Sunt sute de oameni din Nicoreşti care au terenuri şi nu este normal să meargă tocmai la Mărăşeşti pentru a plăti taxele’, a spus reprezentantul primăriei Nicoreşti. AGERPRES