Sprijin financiar în valoare de 100.000 de lei de la Consiliul Judeţean Vaslui pentru Episcopia Huşilor

Episcopia Huşilor a primit marţi, în şedinţa Consiliului Judeţean Vaslui, un ajutor financiar “de urgenţă” în cuantum de 100.000 de lei.

Decizia a fost aprobată în unanimitate de consilierii judeţeni. Cu toate că votat pentru ajutorul oferit Episcopiei Huşilor, consilierul PDL Constantin Ştefănescu a afirmat că banii ar trebui să ajungă la bisericile mici, care se confruntă cu lipsuri financiare.

“Eu sunt de acord să dăm bani la biserici, dar nu avem garanţia că Episcopia Huşilor va direcţiona aceste fonduri şi către parohiile mici, aflate în nevoie”, a declarat Constantin Ştefănescu.
Consilierul PSD Gheorghe Croitoru a precizat că ar fi fost normal ca episcopul Huşilor, Corneliu, să fie prezent la şedinţa CJ, din moment ce Episcopia a primit un astfel de sprijin financiar.
Preşedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat că ajutorul pentru Episcopia Huşilor este unul absolut normal şi că decizia acordării lui nu are nicio conotaţie electorală.

“Nu este nimic electoral aici. Noi am mai acordat astfel de ajutoare pentru Episcopie în ultimii ani. Dacă s-a comentat că ar putea fi anumite interese, acest lucru nu are niciun temei”, a afirmat Dumitru Buzatu. AGERPRES