brudiu maria.jpgConsilierii locali tulceni au aprobat, vineri, în timpul şedinţei în plen, Regulamentul privind acordarea unor sporuri pentru angajaţii Primăriei care lucrează în condiţii periculoase.

Hotărârea are la bază legea nr. 330 din 2009 care prevede că “sporul pentru condiţii periculoase sau vătămătoare, de până la 15% din salariul de bază, corespunzător timpului lucrat la locurile de muncă respective, poate fi acordat personalului salarizat”, iar potrivit secretarului general al Consiliului, Maria Brudiu, salariile angajaţilor nu vor creşte.

“Sporurile acestea nu vor duce la creşterea salariilor. Există posibilitatea ca ele să rămână la acelaşi nivel”, a menţionat Brudiu. De sporul pentru lucrul în condiţii periculoase sau vătămătoare, respectiv utilizarea instalaţiilor care generează câmpuri electromagnetice de radiofrecvenţă produse de emiţători pentru comunicaţii, în sumă de 10% din salariul de bază, ar putea beneficia 162 de salariaţi.
“”De asemenea, de sporul pentru lucrul în condiţii periculoase sau vătămătoare, respectiv utilizarea instalaţiilor care generează câmpuri electromagnetice de radiofrecvenţă produse de emiţători pentru comunicaţii, a maşinilor de multiplicat, precum şi lucrul în arhivă, spor care reprezintă 15% din salariul de bază, ar putea beneficia 54 de salariaţi. “Prin acest Regulament, nu am făcut decât să respectăm legea. Spor de 15% pentru cei care lucrează în anumite condiţii. Mapele pe care le vedeţi azi pe masa dvs nu reprezintă decât 10% din ce se multiplică într-o zi. Regulamentul va trebui să fie avizat de Agenţia Judeţeană de Prestaţii Sociale şi de Direcţia Generală a Finanţelor Publice. Este un demers care poate avea câştig de cauză sau poate fi contestat de instituţiile amintite. Mi s-a reproşat un principiu de moralitate, dar haideţi să vedem despre ce moralitate este vorba în condiţiile în care salariul mediu net la nivelul primăriei este de 778 de lei. Judecaţi de e mult sau puţin! Sunt salariaţi cu studii superioare care iau chiar mai puţin de atât. În condiţiile în care am un cadru legal care îmi permite să îi ajut cu 50 de lei în plus, nu ştiu dacă poate fi considerat acest lucru imoral”, a declarat primarul Constantin Hogea.

În sprijinul său, şeful Direcţiei de Întreţinere şi Administrare a Patrimoniului, Adrian Pohariu, a afirmat că există angajaţi a căror situaţie familială este foarte gravă, primarul Constantin Hogea adăugând că media veniturilor din unele direcţii ale instituţiei este de 644, respectiv 862 de lei. “Ne pleacă salariaţii. E o realitate pe care nu o putem contesta. Avem angajaţi cu o soţie şomeră şi doi copii, iar oamenii preferă să plece. Astfel justificăm oportunitatea Regulamentului, ţinând cont şi de îndemnul Guvernului, şi de legislaţia care acordă administraţiilor locale o anumită autonomie, şi de condiţiile de muncă, dar şi de faptul că bugetul ne permite să acordăm acest spor. Eu nu primesc nici un spor. Primarii nu au nici măcar spor de vechime, pentru că legea le interzice, indiferent de titlurile ştiinţifice şi de vechimea în muncă”, a precizat primarul Constantin Hogea. AGERPRES