cilea_ion_.jpgDoua statiuni montane unde se practica sporturi de iarna, in judetul Valcea, se afla in linie dreapta pentru a primi finantare guvernamentala, a declarat Ion Calea, presedintele Consiliului Judetean Valcea.

„Este vorba de Horezu-Romani si Voineasa -Vidra, doua zone aflate la o altitudine destul de mare, unde zapada se mentine mai bine de patru luni pe an. Daca in cazul Horezu-Romani treburile sunt mai anevoioase, in sensul ca mai trebuie executati 8 km de drum plus aducerea electricitatii, la Vidra suntem la final. Ramane sa se discute intr-o sedinta de guvern la inceputul lunii februarie”, a precizat Calea.

Potrivit presedintelui Consiliului Judetean, pe lista de investitii a Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului pe 2010 este inclus proiectul – „Dezvoltarea infrastructurii de agrement in statiunea turistica Voineasa, judetul Valcea”. Acesta include partii de schi, utilitati, transformarea lacului Vidra in lac de agrement. Desi initial proiectul solicita o finantare de 13 milioane, suma finala ar putea depasi aceasta valoare. „Trebuie sa recunosc si sa apreciez ca in acest important demers am primit si sprijinul generos al prefectului Petre Ungureanu, care s-a dovedit un foarte activ aparator al proiectului si s-a implicat cu autoritatea pe care i-o confera legea pentru obtinerea suplimentarii resurselor financiare si pentru imbunatatirea documentatiei prin includerea in proiect a unei telegondole care sa completeze zestrea de echipamente si dotari turistice a statiunii Voineasa”, a mai completat Calea.

In prezent in judetul Valcea, desi o treime din relief o reprezinta zona montana, cu inaltimi ce depasesc 2000 de m, nu exista pentru iubitorii sporturilor de iarna locuri in care sa se bucure de acestea. La finalizarea celor doua proiecte – Horezu -Romani si Voineasa-Vidra – judetul Valcea va beneficia de doua statiuni de iarna aflate la unele din cotele cele mai inalte de altitudine, putand rivaliza cu alte judete ca Brasov sau Prahova. AGERPRES