Spitalul Regional de Urgenta, un nou subiect de disputa intre prefect si primarul din Targu Mures

Prefectul judetului Mures, Ciprian Minodor Dobre, a declarat ca proiectul de construire a Spitalului Regional de Urgenta risca sa fie pierdut de judet pe motiv ca Primaria Targu Mures sustine ca nu are teren disponibil.
Dobre a spus ca judete precum Sibiu si Brasov s-au aratat interesate sa preia proiectul initiat de Ministerul Sanatatii si ca astfel judetul Mures ar pierde o investitie de cateva zeci de milioane de euro, locuri de munca, taxe si impozite care ar intra la bugetul local. “Sibiul si Brasovul au pregatit deja locatia, pentru ca in situatia in care Targu Mures nu pune la dispozitie terenul pentru spitalul regional, proiectul sa mearga acolo”, a spus Dobre. Acesta a precizat ca are o propunere concreta de amplasare a viitorului spital regional in Targu Mures si ca aceasta ar fi terenul de langa Spitalul Clinic Judetean Mures. “Hangarul elicopterului sa fie mutat in locul baracii SMURD si sa se faca corp comun cu spitalul regional”, a precizat Dobre, care a respins ideea ca spitalul sa fie construit pe terenul vreunei comune limitrofe municipiului Targu Mures.

>De cealalta parte, primarul din Targu Mures, Dorin Florea, a declarat ca trebuie “lasate psihozele”, iar “domnul prefect sa nu dezinformeze lumea”. “Sigur dorim acest spital, dar dorim garantii legate de active si doresc ca noile structuri sa treaca in patrimoniul autoritatii locale, judetene sau universitare, sa nu se poata lua decizii fara consultarea reprezentantilor acestora”, a spus Florea precizand ca aceasta a fost si dorinta sefilor de clinici si a altor persoane din sistemul sanitar din Targu Mures. Cat despre locatia indicata de prefect, primarul din Targu Mures a aratat ca acel teren face deja parte dintr-un proiect de extindere a SMURD Targu Mures, pentru care exista promisiuni de finantare din partea Guvernului Greciei.